16 Eylül 2008 Salı

NİÇİN ALLAH DOSTLARINI SEVERİZ?

İman edip de salih ameller işleyenlere gelince onlar için çok merhametli olan Allah, (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır.

(Meryem-96)

İşte Allah(cc),gerçek manada iman eden ve ibadetlerini de sırf kendisi için yapanları belirli kılıyor.Nişaneleri gönüllerde onlara karşı ister istemez bir sevginin oluşması.

Yüzlerine bakıldığı zaman Allh'ın(cc) hatırlandığı ve zikredildiği kimseler olmanın şartı işte çok basit:İman etmek ve salih amel işlemek.

Bakarsınız bazı zamanlar,eften püften bahanelerle namazı terkederler,sonra da hiç pişmanlık duymazlar.Efendim çalışmak da ibadet.Ne güzel(!).Yada kendilerini takva zannedenler, faiz gibi büyük günah çukuruna düşüyorlar da üstlerinin pisliğini görmeden,temizlenmeden Allah'ın beytine giriyorlar.Arabayı yeniledim, mecburdum; koltuk takımını değiştirmeliydik, ne yapabilirdik.

İmanımız pamuk ipliğiyle tutmamalı.

Peygamber efendimiz onlar için:Bir kez onların yüzüne bakmak yetmiş yıl ibadet etmekten daha hayırlıdır.Çünkü Allah onların yüzüne günde yetmiş kere nazar eder(bakar).Ben onlara müştakım.(Aşıgım).

Allah'ım, sev bizi,sevdir bizi, sevindir bizi.Seni sevenleri sevmeyi, senin sevdirdiğin amellerin sevgisini bizlere sevdir.

Hiç yorum yok: